آبجکت استوریج

(Object Storage)
از این پس سرویس فایل در لیارا ارائه نمی‌شود و می‌توانید به‌عنوان جایگزین از ذخیره‌سازی ابری استفاده کنید.

درباره Object Storage

آبجکت‌استوریج یکی از روش‌های ذخیره سازی فایل‌هاست. فایل‌هایی با فرمت‌های تصویری، صوتی، ویدیویی یا pdf و یا هر مدل فایل دیگری. حتی می‌توانید لاگ‌های نرم‌افزار خود را نیز در آبجکت‌استوریج به راحتی ذخیره کنید. اما تفاوت آبجکت استوریج با بقیه روش‌های ذخیره‌سازی چیست؟

آبجکت استوریج‌ها روش جدیدی برای ذخیره‌سازی اطلاعات هستند که فلسفه اصلی و کاربردی آن‌ها برای برنامه‌نویسان را شاید بشود در ۲ چیز خلاصه کرد:

  • مقیاس پذیری راحت: یعنی بشود به راحتی میزان فضای ذخیره‌سازی را تا ابعاد بسیار بزرگی افزایش داد. این موضوع مدیون معماری Object Storage هاست که امکان مقیاس‌پذیری را فراهم کرده است.

  • ذخیره‌سازی فایل‌ها به وسیله HTTP: روش ارتباط با Object Storage به وسیله فراخوانی‌های سیستمی با لایه ‌filesystem سیستم‌عامل‌ها نیست. بلکه به وسیله درخواست‌های HTTP میتوان با آبجکت‌استوریج ارتباط برقرار کرد. این موضوع باعث شده تا ساختار استانداردی مستقل از زبان و سیستم عامل برای همه زبان‌های برنامه‌نویسی به وجود بیاید. ساختاری که کمپانی آمازون آن را ایجاد کرده و نام آن S3 است.

سرویس فایل در لیارا

لیارا برای راحتی کار برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان نرم‌افزار، بستر Object Storage را تحت عنوان سرویس فایل ارائه می‌دهد. در سرویس فایل، لیارا از نرم‌افزار قدرتمند MinIO برای راه‌اندازی بستر Object Storage استفاده می‌کند. راه‌اندازی و نگهداری و مانیتورینگ سلامت سرویس فایل به عهده لیاراست و شما کافیست با چند کلیک سرویس فایل را راه‌اندازی کنید و از مزایای آن بدون هیچ دردسری در ‌برنامه‌ی‌تان بهره‌مند شوید.

اگر تا به حال با Object Storage ها کار نکرده‌اید:

در ساختارهای معمولی ذخیره‌سازی اطلاعات که روزمره با آن ها سروکار داریم مثل ساختار ذخیره فایل در تلفن‌های همراه‌مان یا سیستم‌عامل‌هایمان مثل ویندوز و لینوکس، اطلاعات در قالب پوشه ها یا دایرکتوری‌ها ذخیره می‌شوند. اما در Object Storage ها قضیه کمی متفاوت است. معماری Object Storage ها اصطلاحا ساختار flat دارد. یعنی اطلاعات در یک سطح ذخیره می‌شوند و خبری از دایرکتوری و پوشه نیست. به همین دلیل مفهومی به اسم Bucket ها وجود دارد که به کمک آن ها می‌توانیم رفتاری شبیه پوشه و دایرکتوری داشته باشیم. مثلا باکت تصاویر درست کنیم یا باکت برنامه دانشگاه. هیچ محدودیتی وجود ندارد. باکت‌ها به ما کمک می‌کنند که اطلاعات را در ساختاری منسجم‌تر و قابل تفکیک‌تر از نظر خودمان ذخیره کنیم.

همچنین هر آبجکت یا همان فایل در Object Storage ها دارای یک کلید منحصر به فرد است. مثلا می‌تواند کلیدی مثل 12345.png یا pic/user.png داشته باشد.

;